Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm, der debuterede i 1999 og siden har udgivet talrige romaner og krimier, er en af Danmarks mest læste forfattere. Hendes bøger sælges i store oplag, og hun er en af de mest udlånte og efterspurgte forfattere på danske biblioteker. Hendes bøger udkommer også i udlandet og er solgt til udgivelse på svensk, norsk, tysk, fransk, islandsk, italiensk, hollandsk, polsk og engelsk.

Elsebeth Egholm er født 17. september 1960 i Nyborg, hun voksede op i Lisbjerg ved Århus og blev student fra Statsgymnasiet i Hasle. Efter et år på Århus Universitets musikvidenskabelige studium tilbragte hun fire år på Det jyske Musikkonservatorium, men skiftede i 1985 til journalistuddannelsen på Danmarks Journalist Højskole i Århus. I 1989 blev hun ansat som bagsideredaktør på Berlingske Tidende. Og fra 1992, hvor hun også flyttede til den lille ø Gozo i Malta, begyndte hun en freelance tilværelse som journalist, klummeskribent i bl.a. Berlingske Tidende og Alt for damerne og forfatter til en lang række noveller bragt i danske og nordiske ugeblade. Hendes første roman, bestselleren “De frie kvinders klub”, udkom i 1999. Elsebeth Egholm var gift med den engelske thrillerforfatter Philip Nicholson fra 1994 til hans død i 2005.

Efter “De frie kvinders klub” udgav Elsebeth Egholm i 2000 romanen “Scirocco” og “Mig og min ø”, en samling af tekster fra Gozo, og i 2001 fulgte romanen “Opium”. I 2002 udkom “Skjulte fejl og mangler”, den første kriminalroman i serien om Dicte Svendsen, der siden er blevet fulgt af “Selvrisiko” i 2004, “Personskade” i 2005,  “Nærmeste pårørende” i 2006 samt “Vold og magt” i 2009. I 2011 udkom “Tre hundes nat”, første del af en ny serie, der har Dicte Svendsens søn Peter Boutrup som hovedperson. Derefter fulgte “Eget ansvar” (Politikens Forlag, maj 2013). I 2014 kom “Kød og blod” (Politikens Forlag). Seneste udgivelse “Dødvægt” (Politikens Forlag, august 2015). Elsebeth Egholm har også arbejdet med udviklingen af TV2s krimi-serie “Den som dræber”.

Elsebeth Egholm foredrag:

Forelsket i den gode krimi
Krimigenren er gået fra at være kiosklitteratur til at figurere på bestsellerlister og få sin litterære kvalitet diskuteret på avisernes kultursider. Med udgangspunkt i romanerne om Dicte Svendsen og de seneste om Svendsens søn, Peter Boutrup, giver Elsebeth Egholm sit bud på, hvad den gode krimi er for en størrelse: Hvad er det, drabet som handling sætter i gang? Hvad skal der til for, at vi gider følge hovedpersonen i tykt og tyndt? Hvad er vigtigst: plot eller personer? Og hvad er det, krimien kan og som gør, at så mange fanges af universet med drab, efterforskning og opklaring?

 

 

E-ntertainment.dk / 14. juli 2016 / Foredragsholder, Nyheder, Nyhedsindslag