Rune Lykkeberg

Rune Lykkeberg - foredrag - e-ntertainment.dk

Rune Lykkeberg – ”Alle har ret!”

Rune Lykkeberg – Foredrag med forfatter og chefredaktør på Dagbladet Information.

I efteråret 2012 udkom Rune Lykkebergs debatskabende bog om det moderne demokrati. Han svinger krabasken over os arme moderne mennesker, der tror at vi bliver mere frie og mere demokratiske, jo mere vi selv bestemmer, og jo færre autoriteter vi anerkender. Men det er en illusion. Truslen mod demokratiet kommer ikke udefra, men indefra. Mød Rune Lykkeberg og hør ham fortælle om de problemer og konflikter, der er forbundet med at leve i et demokrati. 

Alle råber på frihed. Den kan vi åbenbart ikke få nok af. Ytringsfriheden skal være total. Sygehusvalget skal være frit. Butikker skal helst have åbent døgnet rundt, men hvem siger, at det fører til et bedre samfund med større tilfredshed?

Rune Lykkeberg stiller spørgsmål ved den måde, hvorpå vi taler om frihed og fællesskab. På en måde er de to begreber jo hinandens modsætninger.

Opgaven i demokratiet er at skabe en fornuftig balance imellem modsætningerne, at skabe en menneskelig forsoning mellem frihed og lighed og mellem individuelle værdier og det fælles.

I de sidste mange år har vi fokuseret meget på friheden og mindre på fællesskabet. Måske er tiden moden til, at vi igen begynder at interessere os for lighed og fællesskab.

Mød Rune Lykkeberg og hør ham fortælle om de problemer og konflikter, der er forbundet med at leve i et demokrati.

Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking.