Stèphanie Surrugue

Stèphanie Surruque

Stèphanie Surrugue (født 1977) arbejder som korrespondent for DR. Tidligere redaktionschef og vært “Kulturen på TV2 News og journalist på dagbladet Politiken. Har skrevet de anmelderroste bestsellere ’Enegænger – portræt af en prins’ (2010) og ’Det store Bogtyveri’ (2005, med Lea Korsgaard). Bidragyder til en række bøger, bl.a. ’Vide verden – Paris’ (2012) og ’Turen går til EU’ (2002). Priser: Årets tv-talent 2012, Politikens Høruppris 2010 og De Berlingske Journalisters Hæderspris 2005. Talrige reportagerejser i Europa, Mellemøsten, Caribien og USA. Monopolist i radioprogrammet ’Mads og Monopolet på P3’ siden 2010. Uddannet fra Roskilde Universitet og Université Catholique de Paris.

Det skabte en del overskrifter, da det blev annonceret, at den tidligere TV2-profil Stèphanie Surrugue skiftede til DR.

Her er hun DRs nye internationale korrespondent med base i Frankrig.

Men inden da fik den erfarne journalist og vært sin DR-debut som vært på Kronprinsparrets Priser 2015, der løb af stablen fra Kulturværftet i Helsingør. Hun styrede slagets gang sammen med DRs Kåre Quist.

Stèphanie Surrugue foredrag:

Foredrag 1: I monarkiets kulisser
De fleste har en holdning til ham, de færreste har en forståelse af ham: Kongehusets mest farverige medlem, Prins Henrik. Få historien om en svær integration på samfundets allerhøjeste plan, når den Stéphanie Surrugue inviterer med ind i monarkiets kulisser og fortæller historien om Prinsgemalen, livet som royal rebel og den anmelderroste bestseller ‘Enegænger – portræt af en prins’. Og få et portræt af en sælsom skæbne med temaer som kærlighed og kompromiser, drømme og stræben, frisind og fordomme, børneopdragelse og intellektuel dannelse, gamle familiehierarkier og monarkiets fremtid.

Foredrag 2: Reporter på høje hæle
Hvad gør man, når man stirrer ind i mundingen af en automatriffel en mørk nat i Bagdad? Når man dehydrerer i Haiti, mens deadline presser sig på? Eller når man skal interviewe en verdensberømt forfatter, der har så meget sceneskræk, at han vitterlig er ved at besvime? Og hvordan lugter mandehørm egentlig? Kort sagt: Hvordan er livet som reporter på høje hæle? Stèphanie Surruque foredrag og anekdoter fra 12 år som rejsende reporter og kulturjournalist.

Ordstyrer/moderator/konferencier
Stéphanie Surrugue er også fremragende som ordstyrer/moderator og konferencier ved debatter, konferencer og events mv.