Flemming Enevold

Flemming Enevold 3

FLEMMING ENEVOLD

Flemming Enevold f. 1952, er skuespiller, sanger og instruktør – samt foredragsholder. Han er uddannet fra Statens Teaterskole 1975 og Det Kgl. Musikkonservatorium, har medvirket i og produceret nogle af de største musical- og teateropsætninger i nyere tid og har medvirket i en lang række film og tv-serier. I seksten år var han teaterchef for Rialto Teatret og Gladsaxe Teater.

 

REJSEN MOD LIVSGLÆDE

Flemming Enevold

“Allerede i folkeskolen følte jeg mig anderledes. Drømmende, fjern og alt for følsom af en rask dreng at være. Umærkeligt, over en årrække, var det som om følsomheden delte sig i to retninger. Den ene melankolsk og stadig mere sort. Den anden ubændig og fyldt med lys og eksplosiv livskraft. Omkring 19-årsalderen fik jeg en diagnose, jeg aldrig havde hørt om før: maniodepressiv.

Det føltes ubeskrivelig pinligt og skamfuldt. Især depressionerne som var de sværeste at håndtere og skjule. Mestringsstrategien var en daglig overlevelseskamp for – for alt i verden – at virke normal og glad ud ad til. Rasende arbejdsiver vekslede med pludselige aflysninger, mærkelige “sygdomme” og et net af nødløgne.

Til sidst orkede jeg ikke mere. Hverken psykisk eller fysisk. Efter flere tilløb fandt jeg kvalificeret og kreativ hjælp, der matchede min personlighed. Jeg lærte gradvist at standse op, vende mig om og kaste lys derhen, hvor jeg troede, der kun var sorte huller.  Det var ikke kun en skovtur. Og de blev ikke fikset i et snuptag. Men det var det hele værd. Ja, meget mere end det. For jeg fandt en uudtømmelig kilde af livsglæde og fik et helt nyt liv.” Flemming har været sygdomsfri de sidste 15 år.

E-ntertainment.dk / 24. januar 2018 / Foredragsholder
Tags: , ,