Jakob Axel Nielsen

jakob axel nielsen

Jakob Axel Nielsen

LEDELSE I FORANDRING

Ledelse handler både om dagligdagen og drift af virksomheden “as usual”. Men det handler også i høj grad om at tillade sig selv at sætte sig i helikopteren og se, hvilke veje der ender blindt, og hvilke veje der skal bygges for at understøtte sin kerneforretning eller ændre virksomheden hen mod forandringer og nye forretningsområder.

 

Ledelsesmæssigt er det nemt at tabe kerneforretningen og dagligdagen i de store rejser mod nye visioner og strategier. Derved er der risiko for at miste motivationen fra organisationen bestående af alle de gode og stabile medarbejdere, der sikrer forretningen på den korte bane. I branchen og den offentlige sektor for sundhed og pleje er der behov for at bygge nye veje, og det skal ske ledelsesmæssigt, så organisationerne kan kende sig selv og føle sig motiverede. Der er mange måder at opfatte og drive forandringsledelse på. Erfaringer fra Christiansborg og fra det private erhvervsliv sætter mange ting i perspektiv.

 

Jakob Axel Nielsen, tidligere sundhedsminister og adm. direktør i Aleris, Danmarks største kæde af privathospitaler. Han fortæller om kunsten at drive forandringer med organisationen som drivkraft.

Admin / 21. februar 2015 / Foredragsholder