Morten Ramsland

Forfatter og foredragsholder

 

Morten Ramsland ønsker at skabe kontakt mellem mennesker – at kommunikere – og det gør han så sandelig, når han fortæller om baggrunden for – og hvordan hans bøger bliver til.

Morten Ramsland er klar med en ny roman. Det er seks år siden ”Sumobrødre” udkom. Med ”Æg” bevæger Ramsland sig væk fra det nøgternt realistiske i ”Sumobrødre” tilbage til det magisk realistiske univers vi kender fra ”Hundehoved”. Med Æg er Morten Ramsland tilbage ved den boblende og eventyrlige fortællestil, som skaffede ham hundredtusinder af læsere med Hundehoved.

Fortællingens kraft: Mennesker er storforbrugere af historier i dag – måske endda mere end nogensinde – men det foregår naturligvis bare på andre platforme. I ”Æg” afsøger Morten Ramsland hvad det er fortællingen har kunnet gennem generationer – og stadig kan. I Ramslands udlægning har Historiefortællingen en helende kraft.  Og ”Æg” handler blandt andet om at forstå sig selv og sit ophav gennem ’fortællingen’ – de myter og historier, vi fortæller om os selv op gennem generationer. Og om hvordan den gode historie akkumuleres og bliver ’bedre’ og mere fantasifuld jo flere gange den fortælles.

At bruge historisk stof som drivkraft for en boblende og levende fortælling: Morten har researchet rigtig meget som baggrund for at skrive romanen. Fortællingen tager i vid udstrækning udgangspunkt i velresearchet historisk stof og historiske kilder. MEN i stedet for at bruge det historiske stof som afsæt for en sædeskildring, der 1:1 forsøger at fange virkeligheden som den var, lader Ramsland snarere fantasien befrugte det historiske stof, så det bliver en boblende, mangfoldig, rig og levende fortælling (eller måske endda løgnehistorie) fortalt af en fortællegal morfar.

MORTEN RAMSLAND – INFO-BOX

Morten Ramsland f. 1971 i Næsby ved Odense.Han er cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

1993: Når Fuglene driver borg

1998: Akaciedrømme

2004: Da Børge B blev gennemsigtig

2004: Da Bernard skød hul i himlen

2005: Onkel Pedro kommer hjem

2005: Pedes uhyrer

2006: Tarvelige Tom

2010: Sumobrødre

2017: Æg

Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking af hans foredrag.

   

Admin / 12. august 2017 / Foredragsholder, Nyheder, Nyhedsindslag
Tags: , ,