Nils Thorsen

 


 

 

Journalist, forfatter og foredragsholder

GENIET – Lars von Triers liv, film og fobier

Alle kender Lars von Trier. Eller mener at kende ham. Danmarks mest berømte og berygtede kunstner. Med fobierne, auto-camperen og de nærmest rituelle provo-kationer. Men hvad er skuespil – og hvad er virkelighed?

 

Er han virkelig et angstplaget geni, der igen og igen flytter grænserne for, hvad man kan se på film?

 

Eller er han selvskabt myte?

 

Politiken-journalisten Nils Thorsen har fulgt Lars von Trier gennem et år – ført nærgående samtaler med instruktøren og skrevet bogen ”Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier” – hvor Trier fortæller om sin besynderlige opvækst, sin angst, tankerne med og tilblivelsen af sine film.

 

Nils Thorsen fortæller i dette foredrag om at møde manden bag figuren von Trier – og hvordan han viste sig afgørende anderledes end det billede, mange af os går rundt med at ham.

Varighed: 1-1½ time efter aftale.


INFO-BOX:

Nils Thorsen er født 1960.

 

– Han blev journalist som 25-årig og fik et vikariat på DR, først på Natredaktionen og senere på Radioavisen. Derefter blev han ansat på Politiken, hvor han har været lige siden. Først som kommunalreporter, krimireporter, almen journalist og siden 1997 på kulturredaktionen.

– Nils Thorsen har været udsendt som krigsreporter i Irak, Jugoslavien, Afghanistan og Israel, men han har især gjort sig bemærket for sine store personlige portræt-interviews.

Han har bl.a. skrevet bogen ”Klangen af et menneske” og senest ”Geniet – Lars von Triers liv, film og fobier”.

Nils har flere gange være nomineret til Cavling-prisen.

Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking af hans foredrag.

Admin / 16. januar 2015 / Ukategoriseret