Ulf Pilgaard

Ulf Pilgaard - E-ntertainment.dk

Fuldt udrullet fylder ULF PILGAARD 196 centimeter og er i hvert fald målt på den led landets største komiker. Han kom som 25-årig i lære hos revykongen Stig Lommer på farcernes højborg, ABC-teatret i København, men optrådte i mange år så meget sammen med den uovertrufne Dirch Passer i både Tivoli og på Bakken, at han betragter ham som sin egentlige læremester. Det har da også været vennen Dirchs plads, han har overtaget på Bakken, som den opretstående, hurtigtalende vittighedsfortæller.

Bag scenen er han tænksom og til tider tungsindig mand, der således lever helt op til forestillingen om, at komikere sjældent er morsomme private.

Han har også haft enkelte større filmroller, som fx i Nattevagten af Ole Bornedal. Ulf Pilgaard har vundet flere priser, såsom en Bodil og en Robert for bedste hovedrolle i Farligt Venskab (1996).

ULF PILGAARD (født den 15. November 1940) er set som præsten i Henrik Stangerups (se denne) film ”Giv Gud En Chance Om Søndagen”, og præstesønnen fra Skive gav selv Vorherre chancen som teologistuderende ved Århus Universitetet (1961). Men det var først, da han udvandrede fra smilets by til København, han kunne se det morsomme ved tilværelsen. Her spillede han ved Studenterscenen og i Collagetruppen, inden han opgav studierne uden at blive uvenner med familien. Han har ord for at være præcis og hurtig til at lære en rolle, hvilket kombineret med hans talent har gjort, at hans gage er på størrelse med legemshøjden.

 

FILM

REVYER

Admin / 23. januar 2012 / Entertainer