Adam Jon Kronegh

Adan Jon Kronegh - Foredrag - DR - Forsvundne arvinger - E-ntertainment.dk

Adam Jon Kronegh er kendt fra DR’s “Forsvundne arvinger”

Foredrag 1: Forsvundne Arvinger

Fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet til at Adam Jon Kronegh pludselig at blive hvirvlet ind i en stor Tv-produktion. Historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner – små og store stykker danmarkshistorie.

Foredrag 2: Ubåde og vestindiske skandaler: historier fra Rigsarkivets gemmer

Noget af det bedste ved at arbejde ved Rigsarkivet, er at “falde” over arkivalier som pludselig åbner for de mest utrolige historier. F.eks. historien om danskeren Johan Frederik Carlsen, som omkom under den amerikanske borgerkrig i verdens første undervandsbåd: en utrolig historie om udlængsel og (dum)dristighed. Eller da jeg blev kontaktet af en tidligere senator på de Vestindiske Øer, som havde hørt om en anonym dansk embedsmands ulykkelige skæbne i 1899, efter en romantisk, men syndig og “naturstridig” affære…

Foredrag 3: Undersøgelser (mest for advokater, ejendomsmæglere og forskere)

Arvingsundersøgelser: Hvordan udføres de, hvad er vigtigt at vide på forhånd og hvordan komme man bedst fra start så man til sidst kan samle de løse ender?
Tinglysningsundersøgelser: Hvordan finder man de gamle servitutter og hvad kan man lære om ejendommens udvikling?
Forskerservice: Rigsarkivet har fantastisk data som ikke har været indtænkt i forskningsprojekter. Måske har Rigsarkivet data til dit forskningsprojekt..har du undersøgt det?

CV: Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med “dokumentationsundersøgelser”, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere!

Er projektleder for Rigsarkivets “Forskerservice” som udfører arkivundersøgelser indenfor naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige forskningsområder, især med fokus på guldgruben fra de mere end 4500 databaser fra myndigheder og forskning.

Rigsarkivet gemmer på sande historier – store som små – om alle danskere fra især de sidste 200 år. Kunsten er, at lede efter dem de rigtige steder.

Kontakt os meget gerne for yderligere oplysninger og eventuel booking.